رئیس مایکروسافت، شرکت بزرگ آمریکایی در حوزه فناوری دیجیتال، از دونالد ترامپ رییسجمهور یمنتخب آمریکا، خواست که در دولت جدید خود رویکرد سختگیرانهتری در قبال حملات سایبری تحت حمایت دولتهای جمهوری اسلامی، روسیه و چین اتخاذ کند.
این درخواست پس از آن صورت میگیرد که موجی از حملات سایبری روسیه، چین و جمهوری اسلامی علیه مقامات دولتی و کارزارهای انتخاباتی دو نامزد انتخابات اخیر ریاستجمهوری آمریکا صورت گرفته است.
برد اسمیت، که همچنین معاون و مدیر ارشد حقوقی مایکروسافت است، روز جمعه دوم آذر، به فایننشال تایمز گفت که امنیت سایبری «سزاوار آن است که مساله مهمتر و موضوع برجستهتری در روابط بینالملل باشد.»
او از رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده درخواست کرد تا «پیام قویتری» در این زمینه ارسال کند.
بیشتر بخوانید: رییس مایکروسافت: هکرهای جمهوری اسلامی تهاجمیتر شدهاند
اسمیت گفت: «امیدوارم دولت ترامپ علیه حملات سایبری تحت حمایت دولتها، بهویژه از سوی روسیه، چین و جمهوری اسلامی، سختتر فشار بیاورد. ما نباید سطح حملاتی را که امروز شاهد آن هستیم، تحمل کنیم.»
حملات باجافزاری علیه کسبوکارهای ایالات متحده در سالهای اخیر افزایش یافته که اغلب از سوی گروههای تبهکار انجام میشود.
به گفته اسمیت، این دست حملات «تحمل شدهاند و حتی در برخی موارد از سوی دولت روسیه تسهیل شدهاند.»
هفته گذشته، سازمانهای مجری قانون ایالات متحده، چین را به راهاندازی یک کارزار گسترده جاسوسی سایبری با نفوذ به چندین شبکه مخابراتی آمریکا در آستانه انتخابات اخیر این کشور متهم کردند.
اسمیت گفت که دولت جو بایدن «پیشرفت فوقالعادهای در تقویت امنیت سایبری» داشته، اما «گامهای بیشتری لازم است، بهویژه برای منصرف کردن و بازدارندگی کشورهای دیگر از انجام این حملات سایبری.»
در خردادماه امسال، رییس مایکروسافت در یک نشست کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به پرسشهایی درباره تدابیر امنیتی این شرکت برای مقابله با آسیبهای امنیتی و حملات هکری به زیرساختهای آمریکا گفت هکرهای جمهوری اسلامی، چین، روسیه و کرهشمالی تهاجمیتر و سریعتر شدهاند.
هکرها تابستان گذشته با نفوذ به سیستمهای مایکروسافت، به ۶۰ هزار ایمیل وزارت خارجه ایالات متحده دسترسی پیدا کردند، در همان حال بر اساس افشاگریهای این شرکت، در سال جاری هم هکرهای مرتبط با روسیه در حملاتی مجزا، به ایمیلهای شماری از کارمندان ارشد مایکروسافت دسترسی پیدا کرده و از آنها جاسوسی میکردند.
به گزارش فایننشال تایمز، تحقیق اخیر مایکروسافت نشان میدهد که استفادهکنندگان از محصولات این شرکت هر روز با بیش از ۶۰۰ میلیون حمله سایبری مواجه میشوند.
بیشتر بخوانید: رییس سیآیای از تلاش جمهوری اسلامی برای نفوذ سایبری به آمریکا خبر داد
همچنین این تحقیق نشان میدهد، باندهای جنایتکار و «گروههای وابسته به دولتها» بهطور فزایندهای برای به اشتراک گذاشتن ابزارها و حتی انجام عملیات مشترک با یکدیگر متحد میشوند.
گروههای مرتبط با دولتهای ملی یا nation-state groups، گروههایی هستند که از سوی یک دولت خاص پشتیبانی، تامین مالی یا سازماندهی میشوند.
از این گروهها معمولا برای انجام فعالیتهای سایبری مانند جاسوسی، سرقت اطلاعات، حملات سایبری، یا نفوذ به زیرساختهای حساس استفاده میشود و هدف آنها پیشبرد منافع استراتژیک، اقتصادی یا سیاسی کشورشان است.
بسیاری از این گروهها از سوی سازمانهای امنیتی یا نظامی هدایت میشوند و درگیر عملیات پیچیده و هدفمند علیه اهداف مشخص در سایر کشورها هستند.
اسمیت در سپتامبر گذشته در سنای آمریکا شهادت داد که روسیه، چین و جمهوری اسلامی تلاشهای دیجیتالی خود را برای مداخله در انتخابات در سراسر جهان، از جمله در ایالات متحده، افزایش دادهاند.
با این حال، استانداردهای امنیتی خود مایکروسافت در ماههای اخیر مورد انتقاد قرار گرفته است.
یک گزارش تهیهشده از سوی هیات بررسی ایمنی سایبری ایالات متحده در ماه مارس گفت فرهنگ امنیتی مایکروسافت «ناکافی» است.
این گزارش به یک «آبشار از خطاهای قابل اجتناب» اشاره کرد که سال گذشته به هکرهای چینی اجازه داد به صدها حساب ایمیل، از جمله حسابهای متعلق به مقامات ارشد امنیتی دولت ایالات متحده، که در سیستمهای ابری مایکروسافت میزبانی شده بودند، دسترسی پیدا کنند.
ساتیا نادلا، مدیر اجرایی مایکروسافت، در پاسخ گفت که این شرکت امنیت را «بیش از هر چیز دیگری» از جمله با مرتبط کردن حقوق کارکنان به امنیت در اولویت قرار خواهد داد.
این شرکت همچنین در حال ایجاد تغییراتی در سیستم عامل ویندوز خود است تا به مشتریانش کمک کند سریعتر از حوادثی مانند قطعی جهانی فناوری اطلاعات در ماه ژوئیه گذشته عبور کنند؛ این حادثه به دلیل بهروزرسانی امنیتی ناموفق CrowdStrike بود.
درخواست برای تسهیل صادرات فناوری دیجیتال
علاوه بر موضوع امنیت سایبری، اسمیت گفت که اظهارنظر درباره تاثیر دقیق دولت دوم ترامپ بر صنعت فناوری «کمی زود» است.
رییس مایکروسافت همچنین بار دیگر از دولت ایالات متحده خواست برای «کمک به سرعت بخشیدن به صادرات فناوریهای دیجیتال کلیدی آمریکایی»، به ویژه به خاورمیانه و آفریقا، تلاش کند.
دولت بایدن پیشتر مقررات کنترلی بر صادرات تراشههای هوش مصنوعی اعمال کرده، زیرا نگران آن بود که این فناوری به چین راه یابد.
او گفت: «ما اکنون واقعا به استانداردسازی فرآیندها نیاز داریم تا فناوری آمریکایی بتواند به سرعت فناوری چینی به سایر نقاط جهان برسد.»