از الیز استفانیک، گزینه ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل چه می‌دانیم؟

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۱

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد الیز استفانیک، نماینده جمهوری‌خواه کنگره را به‌عنوان سفیر بعدی این کشور در سازمان ملل متحد برگزیده است. در این مطلب نگاهی به پیشینه و مواضع استفانیک خواهیم انداخت.

ترامپ در بیانیه‌ خود استفانیک را «یک مبارز فوق‌العاده قوی، سرسخت و باهوش» از جنبش «اول آمریکا» معرفی کرد.

«اول آمریکا»، شعار و گفتمانی است که ترامپ در دوران پیشین حضور خود در کاخ سفید آن را ترویج داد. هدف این گفتمان تمرکز بر مسائل داخلی آمریکا، میهن‌پرستی و عدم مداخله مستقیم در مناقشه‌های بین‌المللی عنوان شده است.

استفانیک یکی از متحدان سرسخت ترامپ و همچنین اسرائیل به شمار می‌رود. او پیش‌تر با انتقاد از سازمان ملل گفته بود این نهاد به اندازه کافی از اسرائیل در جنگ با حماس حمایت نکرده است.

در صورت تایید گزینه ترامپ از سوی مجلس سنا، استفانیک جایگزین لیندا توماس گرینفیلد، نماینده کنونی ایالات متحده در سازمان ملل، خواهد شد. توماس گرینفیلد یک دیپلمات حرفه‌ای است که در ۳۵ سال گذشته در وزارت امور خارجه این کشور مشغول به کار بوده است.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده کنونی آمریکا در سازمان ملل

استفانیک با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد از نامزدی برای این سمت در دولت ترامپ «بسیار مفتخر» است و «مشتاقانه» در انتظار رای سنای آمریکا در خصوص پذیرش این مسئولیت به سر می‌برد.

او افزود: «آمریکا همچنان چراغ راه جهان است، اما ما انتظار داریم و باید از دوستان و متحدان خود تقاضا کنیم که شرکای قدرتمندی در صلحی باشند که ما به دنبال تحقق آن هستیم.»

استفانیک از سال ۲۰۱۵ تاکنون به‌عنوان نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان ایالات متحده حضور دارد.

استفانیک تاکنون در کمیته نیروهای مسلح و کمیته دائمی اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا خدمت کرده است. با این حال بی‌بی‌سی نوشت او تجربه کمی در «سیاست خارجی و امنیت ملی» دارد.

پس از حمله هفتم اکتبر حماس، استفانیک به یکی از برجسته‌ترین حامیان اسرائیل در کنگره بدل شد و توجهات را در آمریکا به سوی خود جلب کرد.

او همچنین رهبری جلسات استماع کنگره را درباره نحوه برخورد روسای دانشگاه‌ها با اعتراضات دانشجویان در حمایت از فلسطین بر عهده داشت.

پس از آنکه تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار اخراج اسرائیل از سازمان ملل به اتهام نقض حقوق بشر در نوار غزه شد، استفانیک تاکید کرد واشینگتن باید حمایت مالی خود را از این سازمان، مورد «بازنگری کامل» قرار دهد.

استفانیک همچنین عالی‌رتبه‌ترین نماینده زن جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان محسوب می‌شود.

او در سال ۱۹۸۴ در نیویورک به دنیا آمد و در شمال این ایالت بزرگ شد. استفانیک در سال ۲۰۰۶ مدرک خود را از دانشگاه هاروارد اخذ کرد و بدین ترتیب، به اولین عضو خانواه خود بدل شد که موفق به کسب مدرک دانشگاهی می‌شود.

اندکی بعد استفانیک وارد عرصه سیاست شد و به‌عنوان مشاور سیاست داخلی کاخ سفید در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش پسر فعالیت کرد. او پس از چندی، به سمت مشاور ارشد جاشوا بولتِن، رییس دفتر بوش، برگزیده شد.

او سپس در کارزار انتخاباتی میت رامنی و پال رایان در انتخابات ۲۰۱۲ حضور یافت و در نقش یکی از مشاوران ارشد کارزار رایان فعالیت کرد.

استفانیک پس از شکست رامنی در برابر باراک اوباما، به نیویورک بازگشت و در حالی که تنها ۳۰ سال سن داشت، از یکی از حوزه‌های نیویورک به نمایندگی از حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات کنگره نامزد شد و توانست این کرسی را که پیش‌ از این در اختیار دموکرات‌ها بود، با اختلاف ۲۰ درصد آرا از آن خود کند.

استفانیک در جریان اولین استیضاح دونالد ترامپ، در مقام یکی از حامیان سرسخت او وارد عمل شد و از آن زمان تاکنون، به پشتیبانی از ترامپ ادامه داده است.

او پیش‌تر گفته بود از اینکه به‌عنوان یکی از نمایندگان برجسته حامی ترامپ شناخته می‌شود، «مفتخر» است. او تاکید کرده بود: «با افتخار در دولت آتی او خدمت خواهم کرد.»

سخنرانی الیز استفانیک در تجمع حامیان دونالد ترامپ در نیویورک، ششم آبان

در صورت انتخاب او به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل، یکی از کرسی‌های نیویورک در مجلس نمایندگان خالی خواهد ماند و باید تکلیف آن در دور دیگری از انتخابات مشخص شود.

برخی متحدان ترامپ، از جمله ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌اکس و مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، هشدار داده‌اند از دست رفتن کرسی استفانیک در کنگره می‌تواند برای جمهوری‌خواهان گران تمام شود.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی سی‌ان‌ان، تاکنون جمهوری‌خواهان در انتخابات مجلس نمایندگان ۲۱۴ کرسی و دموکرات‌ها ۲۰۵ کرسی کسب کرده‌اند.

جمهوری‌خواهان برای پیروزی در این رقابت نزدیک و تنگاتنگ و دستیابی به اکثریت مجلس نمایندگان، تنها به چهار کرسی دیگر نیاز دارند.

جمهوری‌خواهان، در انتخابات هفته گذشته علاوه بر ریاست‌جمهوری، توانستند اکثریت مجلس سنا را هم به دست بیاورند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها