قوه قضاییه: مساله حصر سران جنبش سبز در صلاحیت شورای عالی امنیت ملی است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۷

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، درباره ادامه حصر میرحسین موسوی، همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران جنبش سبز پس از حدود ۱۴ سال، گفت این موضوع در صلاحیت شورای عالی امنیت ملی است و قوه قضاییه بر اساس سیاست‌های کلی نظام عمل خواهد کرد.

سخنگوی قوه قضاییه روز هفتم آبان در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این که برخی از جمله دبیرکل حزب موتلفه اعلام می‌کنند «موضوع حصر پایان یافته است»، گفت این سوال باید از کسی پرسیده شود که این موضوع را مطرح کرده و گفته که این اتفاق افتاده.

جهانگیر با تاکید بر این که این موضوع در صلاحیت مصوبات شورای عالی امنیت ملی است، گفت: «آن‌ها ورود می‌کنند و هر زمان سیاست‌گذاری لازم را انجام دهند، اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد گرفت.»

او در پاسخ به این سوال که پیگیری قوه قضاییه درباره رفع حصر به چه صورتی است، گفت:‌ «قوه قضاییه بر اساس سیاست‌های کلی نظام عمل خواهد کرد.»

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، روز ۲۸ مهر به سایت خبرآنلاین گفت: «موسوی و کروبی در حصر نیستند. این‌ها را می‌روند می‌بینند و همه کار می‌کنند.»

او افزود: «یک دلیل حصر این است که این احتمال داده می‌شد دیگران این‌ها را به قتل برسانند و به پای جمهوری اسلامی بگذارند.»

پس از آن حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی، در واکنش به سخنان بادامچیان گفت حصر پدرش ادامه دارد و شرایط حصر هم سخت‌تر شده است.

او در این باره تاکید کرد: «من به جد این اظهارات خلاف واقع را تکذیب می‌کنم. هیچ اتمام حصری صورت نگرفته و حصر، هم درباره مهندس موسوی و هم درباره آقای کروبی همچنان ادامه دارد.»

موضوع پایان رفع حصر رهبران جنبش سبز طی سال‌های گذشته بارها از سوی برخی چهره‌های سیاسی در ایران مطرح شده است.

مسعود پزشکیان، رییس چهاردهمین دولت در جمهوری اسلامی نیز روز ۲۶ شهریور امسال در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره حصر کروبی و موسوی گفت: «مشکل کروبی حل شده است، برای آن یکی هم داریم کار می‌کنیم ولی نباید با نظام درافتاد.»

او افزود: «دیگر باید چه کار می کردیم؟ همین که یکی حل شده یک قدم است، آن یکی قدم هم بگذارید باشد.»

در پی اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸ که به جنبش سبز مشهور شد، موسوی و کروبی، دو نامزد معترض انتخابات به همراه همسرانشان، زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، از اسفند ۱۳۸۹ در حصر خانگی قرار گرفتند.

هر چند حصر فاطمه کروبی از حدود سال ۱۳۹۰ رفع شد اما سایر رهبران جنبش سبز همچنان در حصر باقی ماندند.

این شرایط پیش از آن‌ها برای حسینعلی منتظری، قائم مقام معزول روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی و برخی دیگر از مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی نیز رقم خورد.

مهر ماه ۱۴۰۲ بیش از ۵۷۰ فعال سیاسی در بیانیه‌ای اعلام کردند که حصر موسوی، رهنورد و کروبی «با روش‌های غیرانسانی ادامه یافته‌ و در پی نومیدی زندانبانان از شکستن مقاومت محصوران، با افزایش فشارهای روزافزون، در حال حاضر نوعی قتل تدریجی آنان در حال وقوع است».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی
خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها