آزادی یک زن ایزدی از چنگ یک عضو حماس پس از ۱۰ سال

جمعه ۱۴۰۳/۰۷/۱۳

یک دختر ایزدی که به مدت ۱۰ سال «به عنوان برده»، در چنگ یک عضو فلسطینی گروه حماس اسیر بود، پس از حملات اسرائیل و کشته شدن اسیر‌کننده‌اش، با کمک نیروهای آمریکایی، اسرائیلی و عراقی نجات پیدا کرد و به خانه برگشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که این زن ایزدی، فوزیه سیدو نام دارد. او که هم‌اکنون ۲۱ ساله است، سال ۲۰۱۴ میلادی و در ۱۱ سالگی، از خانه‌اش در عراق ربوده شد.

فوزیه حالا در عراق در کنار خانواده‌اش است.

پس از کشته شدن اسیرکننده او در حملات اسرائیل به غزه که یک فلسطینی عضو حماس بود، عملیات نجات این زن ایزدی آغاز شد.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد با سفارت آمریکا در اورشلیم و دیگر بازیگران بین‌المللی در طرح پیچیده نجات سیدو، همکاری کرده است.

اسکای نیوز گزارش داد مقام‌های عراقی ماه‌ها با این زن در تماس بوده‌اند و اطلاعات او را در اختیار مقامات آمریکایی قرار دادند.

از آنجا که عراق و اسرائیل روابط دیپلماتیک ندارند، آمریکایی‌ها اطلاعات را برای عملیات نجات فوزیه در اختیار اسرائیلی‌ها قرار دادند.

سیلوان سنجری، از مسئولان وزارت امور خارجه عراق گفته است وضع جسمی فوزیه خوب است اما او در دوران اسارت، در وضعیتی بسیار غیرانسانی نگهداری شده و آسیب دیده است.

خلف سنجار، مشاور نخست‌وزیر عراق در امور ایزدی‌ها، گفته است محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر، ماه گذشته در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مستقیما درباره موضوع فوزیه سیدو با مقام‌های آمریکایی مذاکره کرده است.

ایزدی‌‌ها یا یزدانی‌ها، از اقوام کُرد هستند که دین آن‌ها با اسلام و مذاهب آن متفاوت است. در سال ۲۰۱۴ میلادی و با ظهور داعش در عراق و سوریه، بسیاری از ایزدی‌ها که در شمال‌ غرب عراق، سوریه و ترکیه زندگی می‌کردند، هدف حملات نیروهای داعش قرار گرفتند.

تخمین زده می‌شود هزار و ۲۰۰ نفر از ایزدی‌ها در حملات داعش کشته شده باشند.

همچنین هزاران زن و کودک ایزدی در حملات داعش اسیر و به بردگی کشیده شدند و برخی نیز به عنوان برده جنسی به فروش گذاشته شدند.

مقام‌های عراقی می‌گویند در سال‌های اخیر بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر از این افراد آزاد شده‌اند و حدود دو هزار و ۶۰۰ نفرشان هنوز پیدا نشده‌اند.

با این‌که احتمال داده می‌شود از بین مفقود‌شدگان ایزدی، بسیاری کشته شده باشند اما مقامات ایزدی معتقدند هنوز صدها نفر از آنان زنده هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها