ویرانه‌های به‌‌جا مانده در پی حمله اسرائیل به شهر غزه، ۳۱ شهریور

حماس: ۲۲ نفر در حمله به پناهگاه آوارگان کشته شدند؛ اسرائیل: اهداف نظامی را زدیم

شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۳۱

منابع فلسطینی روز شنبه ۳۱ شهریور گزارش دادند حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در جنوب شهر غزه دست‌کم ۲۲ کشته بر جای گذاشته است.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، در میان کشته‌شدگان شش زن و ۱۳ کودک وجود دارند.

ارتش اسرائیل در رابطه با این عملیات گفت حماس از این مدرسه به‌عنوان مرکز فرماندهی خود استفاده می‌کرد.

مسئولان حماس اما گفتند که این مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی است و تنها غیرنظامیان در آن حضور داشتند.

نیروهای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون دست‌کم ۴۱ هزار و ۳۹۱ کشته و ۹۵ هزار و ۷۶۰ زخمی بر جای گذاشته است.

یک شاهد عینی در ارتباط با حمله روز شنبه اسرائیل به جنوب شهر غزه به خبرگزاری رویترز گفت دو راکت به این مدرسه اصابت کردند.

او افزود در زمان وقوع این حمله، زنان و فرزندانشان در حیاط مدرسه نشسته بودند و کودکان در حال بازی بودند.

اسرائیل در ماه‌های گذشته بارها حماس را به استفاده نظامی از مکان‌های غیرنظامی مانند منازل، بیمارستان‌ها و مدارس متهم کرده است.

خودروی زرهی ارتش اسرائیل در نوار غزه، ۲۳ شهریور

حماس: اسرائیل کادر درمان را در رفح هدف قرار داد

وزارت بهداشت حماس روز ۳۱ شهریور اسرائیل را به حمله به انبارهای این وزارتخانه در رفح در جنوب نوار غزه متهم کرد و افزود در این حمله چهار عضو کادر درمان جان خود را از دست دادند.

در سوی دیگر، ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد نظامیان این کشور تاکنون در جریان عملیات خود در رفح ده‌ها عضو گروه‌های مسلح فلسطینی را از پا درآورده‌ و زیرساخت‌های نظامی و ورودی تونل‌های متعلق به این گروه‌ها را منهدم کرده‌اند.

عملیات اسرائیل در رفح از روز ۱۷ اردیبهشت آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده، روز ۱۱ خرداد از طرحی سه مرحله‌ای برای توقف درگیری‌ها در غزه خبر داده و گفته بود این توافق می‌تواند زمینه را برای آزادی گروگان‌ها و پایان جنگ فراهم آورد.

از آن زمان تاکنون مذاکرات با میانجی‌گری آمریکا، مصر و قطر در جریان بوده تا اختلاف‌ها میان حماس و اسرائیل به حداقل برسد و آتش‌بس در منطقه برقرار شود.

یکی از موارد اصلی اختلاف میان حماس و اسرائیل در این مذاکرات، تاکید دولت بنیامین نتانیاهو بر لزوم کنترل محور فیلادلفیا به دست نیروهای اسرائیلی است.

کریدور فیلادلفیا که با نام محور صلاح‌الدین نیز شناخته می‌شود، مسیری ۱۴ کیلومتری است که باریکه غزه را به مصر متصل می‌کند.

کانال ۱۲ اسرائیل روز ۲۶ شهریور گزارش داد مقام‌های دولت بایدن به خانواده‌های گروگان‌های آمریکایی در بند حماس گفته‌اند طرح چندمرحله‌ای آتش‌بس که پیش‌تر از سوی واشینگتن تهیه شده بود، «دیگر کارآمد نیست».

بر اساس این گزارش، ایالات متحده و دیگر میانجی‌گران در حال کار بر روی مدل‌های جایگزین طرح آتش‌بس هستند که در مقایسه با طرح پیشین، کوتاه‌تر باشد و مورد تایید اسرائیل و حماس قرار گیرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها