تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، ۹ شهریور

عضو ارشد پیشین نیروی دریایی بریتانیا: حوثی‌ها در حال غلبه بر آمریکا در دریای سرخ هستند

شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۴

تام شارپ، یکی از فرماندهان سابق نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال هشدار داد جمهوری اسلامی به‌واسطه حوثی‌های تحت حمایت خود در یمن، در حال پیروزی بر ایالات متحده در دریای سرخ است.

شارپ در یکی از پادکست‌های بخش انگلیسی ایران‌اینترنشنال که روز شنبه ۲۴ شهریور منتشر شد، گفت با وجود اینکه نیروی دریایی آمریکا به عنوان قدرتمندترین نیروی دریایی جهان شناخته می‌شود، اما اقدامات دفاعی ایالات متحده و متحدانش در دریای سرخ، حوثی‌ها را از حملات خود منصرف نکرده است.

او افزود آمریکا و غرب در حال تجربه شکست در برابر این گروه نیابتی حکومت ایران هستند.

شارپ به مدت دو دهه در کنار نظامیان آمریکایی‌ در دریای سرخ فعالیت می‌کرد و از نزدیک شاهد توان آن‌ها به عنوان قدرتمندترین نیروی دریایی جهان بود.

این فرمانده بازنشسته نیروی دریایی ارتش بریتانیا با اشاره به تداوم عملیات حوثی‌های یمن در منطقه هشدار داد: «آن‌ها به اهداف خود می رسند، همه اهدافشان، و ما به هیچ یک از اهداف خود نمی رسیم. ما میلیون‌ها و میلیون‌ها دلار برای برنده نشدن خرج می‌کنیم. این یک مشکل واقعی است.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۰ آبان ۱۴۰۲ بر ضرورت توقف صدور نفت و ارزاق به اسرائیل تاکید کرد و از دولت‌های اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند.

در پی اظهارات خامنه‌ای و شدت گرفتن مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌ها حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداختند.

حوثی‌ها می‌گویند این حملات را در همبستگی با مردم غزه انجام می‌دهند.

بنا بر اعلام «مرکز مشترک اطلاعات دریایی»، حوثی‌ها از زمان آغاز مناقشه غزه، نزدیک به ۱۰۰ کشتی را در دریای سرخ و خلیج عدن هدف قرار داده‌اند.

این گروه مورد حمایت حکومت ایران در ماه اوت فیلمی از نیروهای خود در حال منفجر کردن نفتکش سونیون با پرچم یونان منتشر کرد. این حمله باعث ایجاد نگرانی در خصوص وقوع یک فاجعه زیست‌محیطی در منطقه شد.

ارتش ایالات متحده در اوایل سپتامبر اعلام کرد حوثی‌ها به دو نفتکش در دریای سرخ حمله کردند؛ نفتکش امجد با پرچم عربستان سعودی که حدود دو میلیون بشکه نفت حمل می‌کرد و یک نفتکش دیگر با پرچم پاناما.

حوثی‌ها مسئولیت حمله موشکی و پهپادی به نفتکش با پرچم پاناما را بر عهده گرفتند.

از نظر شارپ، واکنش ایالات متحده به حوثی‌ها با توجه به نحوه عملیات نیروی دریایی ایالات متحده و رویه‌ آن در سال‌های اخیر، «غیرمعمول» بوده است.

او گفت: «زمانی که یواس‌اس میسون در سال ۲۰۱۷ در همان منطقه هدف قرار گرفت، آن‌ها تقریبا بلافاصله به این حمله پاسخ دادند. این شیوه اکنون به دلایل سیاسی کنار گذاشته شده و این تصور را ایجاد کرده که حوثی‌ها می‌توانند به رویه خود ادامه دهند.»

شارپ همچنین درباره اینکه چرا قدرتمندترین نیروی دریایی جهان نمی‌تواند یک گروه مسلح را شکست دهد، گفت: «وارد آوردن ضربه‌‌ای سخت به آن‌ها برای متوقف کردنشان واقعا دشوار خواهد بود و دلیل آن این است که آن‌ها از ایران از نظر عملیاتی چیزهای زیادی یاد گرفته‌اند.»

او با اشاره به اینکه «استراتژی ایران پنهان‌کاری و چابکی» است، افزود: «حوثی‌ها در مخفی کردن سلاح‌های خود مهارت دارند و آن‌ها را با پرتابگرهای متحرک جابه‌جا و در کوه‌ها و روستاها پنهان می‌کنند.»

به گفته شارپ، آمریکایی‌ها برای دستیابی به اهداف خود در برابر حوثی‌ها نیاز به نظارت هوایی دقیق دارند و این موضوع هزینه‌های هنگفتی را به آن‌ها تحمیل کند.

استفاده از موشک برای هدف قرار دادن پهپادهای حوثی‌ها هزینه‌بر است و شش میلیون دلار هزینه به‌ همراه دارد.

او دلیل دیگر پاسخ ضعیف آمریکایی‌ها را تلاش برای «خشمگین نکردن ایران و ایجاد توازن بازدارندگی در خاورمیانه» دانست.

پیش‌تر مایکل کوریلا، مایکل کوریلا، فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام)، در نامه‌ای به لوید آستین، وزیر دفاع این کشور گفته بود که سیاست‌های کنونی واشینگتن تاثیر مطلوبی بر حملات حوثی‌ها در دریای سرخ ندارد.

شارپ همچنین فاش کرد که حوثی‌ها احتمالا صادرکننده سلاح هستند و مهندسی معکوس را از جمهوری اسلامی آموخته‌اند.

او هشدار داد: «آن‌ها در این کار خیلی خوب شده‌اند و ممکن است سلاح‌ها را به ایران بفرستند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
مستند - سوئز راجان
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها