۱۰ زن زندانی سیاسی: تا پایان دادن به رنج هم‌وطنان بهائی‌مان کنارشان ایستاده‌ایم

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۸

۱۰ زندانی سیاسی زن در نامه‌ای از زندان اوین با یادآوری کمپین «داستان ما یکی‌ست» و اعدام ۱۰ زن بهائی در دهه شصت، تاکید کردند تضاد در دیدگاه سیاسی یا باورهامان مانعی نبوده و نخواهد بود و تا پایان دادن به رنج مضاعفی که بر هم‌وطنان بهائی‌مان تحمیل می‌شود در کنارشان ایستاده‌ایم.

محبوبه رضایی، هستی امیری، سمانه اصغری، سکینه پروانه، مریم یحیوی، ناهید تقوی، نرگس محمدی، آنیشا اسداللهی، سپیده قلیان و گلرخ ایرایی، امضاکنندگان این نامه هستند.

امضاکنندگان این نامه تاکید کرده‌اند که با سال‌ها حبس و هم‌زیستی با زنان بهائی و مشاهده‌ فشارها و محرومیت‌هایی که به سبب تفاوت عقیده، بر خود و خانواده‌هاشان تحمیل شد و شنیدن روایت‌هاشان از گذشته تا کنون و قیاس آن با آنچه همواره بر دگراندیشان تحمیل می‌شود، درمی‌یابند که به واقع «داستان ما یکی‌ست».

اشاره آنها به کمپین «داستان ما یکی‌ست» است که سال گذشته برای یادبود چهلمین سال اعدام ۱۰ زن بهائی زاه‌اندازی شد.

سال گذشته جامعه جهانی بهائی اعلام کرد که این کارزار با هدف گرامی‌داشت تلاش دیرینه زنان ایرانی برای تحقق برابری جنسیتی راه‌اندازی شده و از همگان خواست تا به هر شکل از جمله ساخت آثار هنری، به آن بپیوندند.

روز ۲۸ خرداد سال ۱۳۶۲، جمهوری اسلامی ۱۰ زن بهائی را به جرم باور به اندیشه‌های برابری جنسیتی و اعتقاد به بهائیت، در یک شب و در میدان چوگان شهر شیراز به دار آویخت.

زنان زندانی امضاکننده این نامه با بیان اینکه «هموطنان بهائی‌مان طی دهه‌ها استبداد همواره از تمام حقوق اجتماعی محروم بوده‌اند»، یادآوری کردند که در دهه‌ ۶۰ و با حذف فاجعه‌بار مخالفان سیاسی و دگراندیشان، نزدیک به ۳۰۰ نفر از هموطنان بهائی‌مان به دست حکومت سر به نیست، مفقودالاثر یا اعدام شدند و هزاران نفر نیز بی‌بهره از کمترین حقوق اجتماعی از خانه‌های خود بیرون رانده شدند.

آنها از اجرای حکم ۱۰ زن بهائی در دهه‌ شصت به عنوان یکی از تکان‌دهنده‌ترین روایت‌هایی که از جامعه‌ی بهائی شنیده‌اند، یاد کردند.

زنان زندانی در این باره نوشتند: «این زنان با هم به قتل‌گاه برده شدند و در مقابل چشم دیگری به ترتیب اعدام شدند. تا آخرین‌شان که نوجوانی زیر ۱۸ سال بود (که طبق معاهده‌های بین‌المللی کودک محسوب می‌شود) و پیش از بازداشت مشغول به تحصیل بود و تدریس به کودکان خردسال. نوجوانی که تنها تضادش با سیستم باور و عقیده‌ای بود که در زندگی اجتماعی‌اش نیز نمودی نداشت. »

۱۰ زن بهائی اعدام شده در دهه شصت

زنان زندانی سیاسی در نامه خود با روایت سال‌های حبس خود در کنار مهوش ثابت، فریبا کمال‌آبادی و دیگر شهروندان بهائی و آنچه از آنها آموخته‌اند، اضافه کردند: «علاوه بر آنچه که بر خود و خانواده‌هایشان به سبب سال‌ها حبس تحمیل شده است، محروم کردنِ جامعه از حضور و آموزه‌هایشان، رنجی گران است.»

آنها در ادامه تاکید کردند: «سکوت ما در برابر این ستم مضاعف بر گروهی از جامعه که حتی زیستن‌شان نیز به عنوان شهروندان بهائی جرم‌انگاری شده، این جنایات را برای رژیم کم‌هزینه کرده و راه را برای تکرار و تشدید آن هموار می‌کند..»

امضاکنندگان این نامه در پایان با اشاره به اینکه «همان‌گونه با تضادهای سیاسی و عقیدتی در برابر سرکوب ایستاده‌ایم و کف خیابان‌های ایران را به عرصه‌ای برای مطالبه حق بدل کرده‌ایم»، تاکید کردند که تا پایان دادن به رنج مضاعفی که بر هم‌وطنان بهائی‌مان تحمیل می‌شود در کنارشان ایستاده‌ایم.

کمپین «داستان ما یکی‌ست» در خرداد ۱۴۰۲ آغاز شد و همان زمان جامعه جهانی بهائی اعلام کرد که برای یک سال ادامه خواهد داشت.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

در یک سال گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهائی تشدید شده است.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌ را به رسمیت می‌شناسد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر

شنیداری

پادکست‌ها