استرالیا و بریتانیا درباره عواقب مخرب احتمالی عملیات اسرائیل در رفح هشدار دادند

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۰۳

دو کشور استرالیا و بریتانیا در بیانیه‌ای مشترک هشدار دادند حمله زمینی اسرائیل به رفح در نوار غزه، پیامدهای بالقوه ویرانگری به دنبال خواهد داشت.

در این بیانیه که روز جمعه سوم فروردین صادر شد، آمده است: «با توجه به تعداد زیاد آوارگانی که در این منطقه پناه گرفته‌اند و فقدان فضاهای امن در غزه، وزیران [دو کشور] نگرانی عمیق خود را درباره پیامدهای بالقوه ویرانگر عملیات نظامی گسترده اسرائیل در رفح برای جمعیت غیرنظامی ابراز کردند.»

با وجود هشدار کشورهای مختلف از جمله ایالات متحده درباره عواقب وخیم عملیات احتمالی اسرائیل در رفح برای بیش از یک میلیون فلسطینی، اسرائیل می‌گوید که حمله زمینی به رفح برای از بین بردن حماس ضروری است.

این تعداد فلسطینی آواره از زمان آغاز جنگ در غزه از مناطق دیگر نوار غزه فرار کرده و در رفح پناه گرفته‌اند.

بیانیه مشترک استرالیا و بریتانیا پس از دیدار وزیران دفاع و امور خارجه بریتانیا با همتایان استرالیایی خود صادر شد.

آنان روز جمعه پس از نشستی در آدلاید در جنوب استرالیا خواستار «پایان فوری درگیری» در نوار غزه شدند.

علاوه بر موضع‌گیری درباره حمله زمینی احتمالی اسرائیل به رفح، دو کشور به شدت از ادامه تهاجم روسیه به اوکراین نیز انتقاد کردند و نسبت به فعالیت‌های نظامی بی‌ثبات‌کننده در دریای چین جنوبی که چین به طور فزاینده‌ای در آنجا حضور یافته، هشدار دادند.

بریتانیا یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل است. قرار است روز جمعه در این شورا قطعنامه ایالات متحده که خواستار «آتش‌بس فوری» در غزه است، به را‌ی‌گیری گذاشته شود.

کمی قبل از این رای‌گیری، رهبران اتحادیه اروپا نیز به اتفاق آرا خواستار «وقفه فوری بشردوستانه منجر به آتش‌بس پایدار» در غزه شدند.

از زمان آغاز جنگ در غزه، این اولین بار است که رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا توانستند بر اختلافات خود غلبه کنند و به‌طور دسته‌جمعی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شوند.

اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، پس از نشست سران اتحادیه اروپا گفت: «فکر می‌کنم یکپارچگی پیام امشب به شدت احساس شد. اسرائیل حق دارد هر کاری که ممکن است انجام دهد تا هفتم اکتبر دیگر تکرار نشود اما هم‌زمان وظیفه دارد هر کاری که ممکن است برای حفاظت از جان غیرنظامیان انجام دهد.»

وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا ماه قبل نیز خواستار آتش‌بس شده بودند اما مخالفت مجارستان مانع از آن شد که بیانیه‌ای در این زمینه صادر شود.

روز پنج‌شنبه، وزیران امور خارجه پنج کشور مصر، قطر، عربستان سعودی، اردن و امارات متحده عربی در نشستی در قاهره خواستار «آتش‌بس کامل و فوری» و «باز کردن تمام گذرگاه‌های بین اسرائیل و نوار غزه» شدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
روس‌ها و ایرانی‌ها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها