نتایج تحقیقات روانپزشکی تغذیه: مواد مغذی می‌تواند سپری برابر استرس و افسردگی باشد

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۲

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند ترکیب مناسب غذاها و مواد مغذی می‌تواند به عنوان یک سپر در برابر استرس، اضطراب، افسردگی و طیف وسیعی از مسایل روانی دیگر عمل کند.

نشریه آمریکایی تایم به تازگی گزارشی را درباره تحقیقات روانپزشکی تغذیه منتشر کرده که از سوی روانپزشکان در زمینه تاثیرات غذاهای مختلف بر خلق و خوی انسان صورت گرفته است.

بر اساس گزارش این نشریه، رشته رو به رشد «روانپزشکی تغذیه» نشان می‌دهد که رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت روان انسان ایفا می‌کند.

تایم نوشت که به عنوان مثال، مطالعات نشان داده افرادی که از رژیم مدیترانه‌ای پیروی می‌کنند، شامل میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، روغن زیتون و ماهی، در مقایسه با افرادی که این رژیم را رعایت نمی‌کنند، کمتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند.

بر اساس این تحقیقات، مصرف وعده‌های غذایی از این قبیل حتی ممکن است برای سلامت روان بهتر از حمایت اجتماعی باشد.

تایم نوشت ممکن است ارتباط مستقیمی بین آنچه خورده می‌شود و آنچه در مغز اتفاق می افتد وجود نداشته باشد.

فلیس جکا، یکی از مدیران مرکز غذا و خلق‌وخو در دانشگاه دیکین استرالیا و از محققان در این زمینه، گفت: «انسان‌ یک سیستم بسیار پیچیده و یکپارچه است. بدن و مغز در حال گفت‌‌وگوی مداوم هستند.»

بر اساس این گزارش، شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد فعالیت بدنی تقریبا با هر نوع، مدت و شدتی می‌تواند سلامت روان را بهبود بخشد و اکنون، مقامات بهداشتی، از جمله سازمان بهداشت جهانی، اذعان دارند که تغذیه نیز نقش مهمی دارد.

دکتر اوما نایدو، مدیر روانپزشکی تغذیه و سبک زندگی در بیمارستان عمومی ماساچوست و نویسنده کتاب «ذهن خود را با غذا آرام کنید» در این مورد گفت: «بقراط قرن‌ها پیش... ارتباط بین روده و مغز را ایجاد کرد. اکنون، علم مدرن در حال فراگرفتن آن است.»

محققان هنوز در حال تحقیق در این زمینه هستند که دقیقا چگونه غذا بر سلامت روان تاثیر می گذارد.

تایم نوشت بر اساس تحقیقات موجود، به نظر می‌رسد میکروبیوم روده نقش مهمی ایفا می‌کند.

جکا توضیح می‌دهد که تریلیون‌ها میکروب در سیستم گوارش انسان زندگی می‌کنند و نقش آنها تجزیه اجزای غذایی است و در طول مسیر با بسیاری از قسمت‌های دیگر بدن تعامل دارند.

تایم نوشت بر اساس مطالعه‌ای که در سال گذشته میلادی بر روی موش‌ها انجام شد، نوعی از باکتری‌های موجود در غذاهایی مانند ماست با پایین آمدن سطح استرس و کاهش بالقوه خطرات اضطراب و افسردگی مرتبط هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها