آیا رسانه‌های اجتماعی به محلی برای ترویج یهودستیزی تبدیل شده‌اند؟

شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۷

حدود دو ماه از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و انتشار تصاویری دلخراش از وضعیت غیرنظامیان در اسرائیل و غزه می‌گذرد. در این مدت حساسیت‌ها درباره موضوع یهودستیزی در فضای مجازی شدت گرفته و برخی رسانه‌های اجتماعی متهم به ترویج یهودی‌ستیزی شده‌اند.

شبکه اجتماعی پرطرفدار تیک‌تاک از سوی برخی بازیگران و افراد سرشناس آمریکایی مورد انتقاد قرار گرفته و متهم به عدم توانایی در کنترل و منع انتشار مطالب یهودستیزانه شده است.

هفته گذشته و پس از انتشار پست ایلان ماسک در شبکه اجتماعی ایکس نیز موجی از خشم و تحریم از سوی شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ علیه او و رسانه‌اش به اتهام یهودستیزی شکل گرفت.

تایمز، تلگراف و گاردین در گزارش‌هایی به این بحران در دل جنگ اسرائیل و حماس پرداختند.

بزرگ‌ترین جنبش یهودستیزی از زمان نازی‌ها

تایمز در گزارشی نوشت ساشا بارون کوهن، کمدین و بازیگر آمریکایی به مدیران تیک‌تاک گفته است راهکاری برای جلوگیری از انتشار محتوای یهودی‌‌ستیز تعیین کنند.

او گفته است این پلتفرم اشتراک‌گذاری ویدیو در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین جنبش یهودستیزی از زمان نازی‌ها تاکنون است.

کوهن این ادعا را در خلال یک جلسه خصوصی مطرح کرد که میان افراد مشهور یهودی و مدیران تیک‌تاک به دلیل نگرانی در مورد انتشار مطالب یهودستیزانه در رسانه‌های اجتماعی برگزار شد.

او و تعدادی از بازیگران از جمله امی شومر و دبرا مسینگ و برخی کاربران تیک‌تاک، یک تماس ویدیویی با مدیران ارشد این شبکه اجتماعی داشتند.

مشروح صحبت‌های کوهن که تایمز آن را منتشر کرده، برگرفته از متنی است که به دست نیویورک‌تایمز رسیده است.

بر اساس این متن، کوهن در جلسه از تصاویر خشونت‌‌آمیز و اطلاعات نادرست موجود در این پلتفرم انتقاد کرد.

او خطاب به آدام پرسر، از مدیران ارشد تیک‌تاک عبارت «شرم بر شما» را به کار برد.

کوهن مدت‌هاست از عدم تعدیل محتوای نفرت‌ از سوی رسانه‌‌های اجتماعی به شدت انتقاد می‌کند.

او در یک سخنرانی در اتحادیه ضد افترا در سال ۲۰۱۹ گفته بود: «نفرت و خشونت به دست تعدادی شرکت اینترنتی که بزرگ‌ترین ماشین‌های تبلیغاتی در طول تاریخ هستند، تسهیل می‌شود.»

تایمز خاطرنشان کرد که شومر نیز همراه عده‌ای از بازیگران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به تیک‌تاک گفته‌اند این شبکه اجتماعی در رسیدگی به «یهودستیزی شایع» شکست خورده است.

آن‌ها در این نامه نوشته‌اند: «پلتفرم شما برای کاربران یهودی امن نیست. تیک‌تاک فاقد ویژگی‌‌های ایمنی ضروری برای محافظت از تولیدکنندگان محتوای یهودی و جامعه وسیع‌‌تر یهودی تیک‌تاک است و ما را در معرض خطر دیجیتالی و فیزیکی قرار می‌‌دهد. این نفرت و تنفر نادر، خود‌ به‌ خود یا غیر‌منتظره نیست.»

این بازیگران «یهودستیزی افسارگسیخته» را یک مشکل رایج خواندند که تیک‌تاک برای مدتی طولانی نتوانسته به آن رسیدگی کند.

هشتگ «نامه به آمریکا»

تلگراف در گزارشی نوشت بازنشر نامه ۲۱ سال پیش اسامه بن لادن از سوی کاربران تیک‌تاک با هشتگ lettertoamerica (نامه به آمریکا) دوباره موجی از انتقادات را نسبت به این شبکه اجتماعی برانگیخته است.

این نامه از سوی آبزرور به‌عنوان بخشی از گروه رسانه‌ای گاردین در سال ۲۰۰۲ منتشر شده بود و منطق پشت حملات ۱۱ سپتامبر را توضیح می‌‌داد.

بن لادن در این متن استدلال می‌‌کند باید از ظلمی که به سرزمین‌‌های فلسطینی می‌شود با حمله به «آمریکایی‌‌ها و یهودیان» انتقام گرفت.

پس از به اشتراک‌گذاری گسترده بخشی از متن نامه در رسانه‌های اجتماعی، گاردین این نامه یهودی‌ستیزانه را که به صورت آنلاین در دسترس بود حذف کرد.

تیک‌تاک گستردگی و پربازدید بودن استفاده از متن یهودی‌ستیزانه نامه را در شبکه اجتماعی خود رد کرد اما خبر از حذف این هشتگ داد.

به گفته سخنگوی تیک‌تاک، کلیپ‌‌های حاوی هشتگ نامه به آمریکا حدود ۱۳ میلیون بار در این پلتفرم دیده شده‌اند اما این هشتگ در کنار سایر موضوعات محبوب مانند سفر، مراقبت از پوست و فیلم قرار داشته است.

از رودخانه تا دریا ...

دبرا مسینگ، بازیگر آمریکایی، مدیران ارشد تیک‌تاک را تحت فشار قرار داد تا در مورد رویکردشان به عبارت «از رودخانه تا دریا» که یهودیان آن را یهودستیزانه می‌‌دانند، تجدیدنظر کنند.

بر اساس گزارش تایمز، این عبارت تلویحا به معنای «یهودیان را بکشید، کشور اسرائیل را ریشه‌کن کنید» است.

پرسر، مدیر ارشد تیک‌تاک گفت این عبارت را حذف کرده‌اند اما استفاده تصادفی از آن، مصداق حق آزادی بیان است.

ممنوعیت فعالیت تیک‌تاک در آمریکا

تلگراف در بخشی از گزارش خود نوشت موجی از یهودستیزی در رسانه‌های اجتماعی منجر به درخواست مجدد برای ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک در ایالات متحده شده است.

این برنامه متعلق به شرکت فن‌آوری چینی ByteDance است. این شرکت بارها تاکید کرده است از سیاست‌های پکن پیروی نمی‌کند.

با این‌ حال نیکی هیلی، نامزد جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه ۲۵ آبان گفت: «هزاران کاربر تیک‌تاک در کنار اسامه بن لادن هستند که سه هزار آمریکایی را به قتل رساند. این نمونه بارزی است که چگونه دشمنان خارجی ما رسانه‌های اجتماعی را برای پیشبرد برنامه شیطانی خود مسموم می‌کنند.»

او افزود: «با استفاده از هشتگ BanTikTok (تیک‌تاک را ممنوع کنید) به حزب کمونیست چین، اجازه تاثیرگذاری بر آمریکایی‌ها را ندهید.»

تحریم ایکس

ایلان ماسک روز ۲۴ آبان با پست کاربری در شبکه اجتماعی ایکس «اعلام موافقت» کرد که به دروغ مدعی شده بود یهودیان نفرت علیه سفیدپوستان را برمی‌انگیزند.

او گفت کاربری که به نظریه توطئه «جایگزینی بزرگ» اشاره کرده بود، «حقیقت» را گفته است.

گاردین در این خصوص نوشت شرکت‌های بزرگ آمریکایی تبلیغات خود را در رسانه‌ اجتماعی ایکس به دلیل نگرانی درباره تبلیغ یهودی‌ستیزی در این پلتفرم متوقف کردند.

مدیا مترز، سازمان نظارت بر فعالیت رسانه‌ها اوایل این هفته گفت دریافته است تبلیغات شرکت‌‌های آی‌بی‌ام، اپل، اورکل و کامکست ایکس فنیتی در کنار محتوای یهودستیزانه‌ای قرار گرفته است که آدولف هیتلر و نازی‌‌ها را ستایش می‌‌کنند.

انتشار این گزارش از سوی مدیا مترز باعث شد تعدادی از نام‌های بزرگ در حوزه فن‌آوری و رسانه مانند برادران وارنر، پارامونت و دیزنی، انتشار تبلیغات خود را در ایکس متوقف کنند.

تلگراف نیز در این خصوص نوشت کمیسیون اروپا به طور جداگانه تبلیغاتش را در ایکس متوقف کرده است.

دلیل این تصمیم «نگرانی گسترده در رابطه با انتشار اطلاعات نادرست» به ویژه اطلاعات مربوط به جنگ اسرائیل و حماس عنوان شد.

بر اساس گزارش گاردین، کاخ سفید روز ۲۶ آبان به اعتراض علیه ماسک پیوست و بیانیه‌ او را «ترویج نفرت‌انگیز یهودی‌ستیزی و نژادپرستی» و خلاف ارزش‌‌های اصلی آمریکایی‌ها دانست.

ماسک اما بدون اشاره به خشمی که درباره پیامش در ایکس شکل گرفته است، یهودی‌ستیز بودن خود را رد کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها