حاجی‌زاده: ایران برای همه شرایط آماده است؛ ظریف: ورود ایران به جنگ آرزوی اسرائیل است

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۲

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، با بیان اینکه احتمال گسترش دامنه درگیری‌ها در منطقه وجود دارد، تهدید کرد تهران برای «همه شرایط» آماده است. در سوی دیگر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین، گفت ورود ایران و حزب‌الله به مناقشه خاورمیانه «منتهای آمال» اسرائیل است.

حاجی‌زاده روز دوشنبه ۲۲ آبان با اشاره به ادامه درگیری‌ها در منطقه اعلام کرد: «امروز جنگ گسترش پیدا کرده است و لبنان درگیر است. احتمال دارد حد درگیری‌ها از این هم بیشتر شود.»

اظهارات فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حالی بیان ‌می‌شوند که درگیری‌ها میان ارتش اسرائیل و حزب‌الله در نزدیکی مرز لبنان شدت گرفته است.

در پی حمله موشکی حزب‌الله به شمال اسرائیل در روز یکشنبه ۲۱ آبان شش نفر زخمی شدند. بنا بر گزارش‌ها، موشک ضدتانک شلیک شده از خاک لبنان به چندین وسیله نقلیه غیرنظامی در منطقه متولا در نزدیکی مرز لبنان اصابت کرد.

در مقابل، ارتش اسرائیل نیز با آتش توپخانه و حملات هوایی به تحرکات حزب‌الله پاسخ داد.

بسیاری از فعالان لبنانی در شبکه‌های اجتماعی با استفاده از شعار «اول لبنان و نه جمهوری اسلامی» بر وارد نشدن بیروت به منازعات منطقه‌ای تاکید دارند.‌

آن‌ها معتقدند شبه‌نظامیان حزب‌الله به دنبال برآوردن منافع تهران، و نه مردم لبنان هستند.

حاجی‌زاده همچنین افزود آمریکایی‌ها جمهوری اسلامی را «تهدید نمی‌کنند» بلکه در مکاتبات خود با تهران «با زبان تمنا و خواهش» سخن می‌گویند.

ساعاتی پیش از سخنان حاجی‌زاده، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هشدار داد اگر حملات گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی به مواضع ایالات متحده در منطقه متوقف نشود، واشینگتن «در انجام اقدامات ضروری» برای محافظت از نیروهایش تردید نخواهد کرد.

ارتش آمریکا شب گذشته در حملاتی هوایی دو مقر جمهوری اسلامی و گروه‌های وابسته به آن را در سوریه هدف قرار داد. هدف این عملیات یک مرکز آموزشی در نزدیکی شهر ابوکمال و یک خانه امن در نزدیکی شهر میادین بود.

به گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه، این حملات چهار کشته و زخمی بر جای گذاشت.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با یک کانال تلگرامی گفت: «در اوکراین از روسیه رودست خوردیم. هم پهپاد‌ها را گرفتند و هم خودشان لو دادند که دلایل بسیار وحشتناکی در محاسبات توازن هسته‌ای دارد. برای آن‌ها دقیق بود و برای ما خطرناک. اما در مورد غزه، رهبری حواسشان کاملا جمع بوده است. فراتر از بحث مشکلات اقتصادی، واقعا ورود ایران و حزب‌الله به این جنگ، منتهای آمال اسرائیل است.»

ظریف سال ۱۴۰۰ و در فایل صوتی که از سخنان او به دست ایران اینترنشنال رسید گفته بود روسیه مانع توافق برجام بود و پس از این توافق هم سعی در تخریب آن داشت. او همچنین سفر قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، به مسکو را نیز در این راستا دانسته بود.

این دیپلمات پیشین در سخنان تازه خود افزود جمهوری اسلامی تمایلی به وارد شدن به جنگ حماس و اسرائیل ندارد زیرا ورود تهران «به ضرر حماس» خواهد بود.

وزیر امور خارجه پیشین جمهوری اسلامی همچنین با اشاره به رایزنی‌های بین‌المللی درباره مناقشه خاورمیانه اذعان کرد: «هیچ‌یک از کنش‌گران قدرتمند جهانی تمایل جدی به ایفای نقش ایران ندارند.»

درگیری‌های شدید میان اسرائیل و حماس پس از آن آغاز شد که این گروه شبه‌نظامی متحد جمهوری اسلامی که از سوی بسیاری از کشورها گروهی تروریستی شناخته می‌شود، در تهاجمی مرگبار به اسرائیل در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)، جان هزار و ۴۰۰ تن را گرفت.

بسیاری از ناظران از نقش تهران در برنامه‌ریزی و اجرای این حمله سخن می‌گویند، اتهامی که مقام‌های جمهوری اسلامی آن را مکررا تکذیب کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها