حمله آمریکا به مواضع سپاه در سوریه؛ پاسخ اسرائیل به حزب‌الله در جنوب لبنان

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۸

آمریکا مقرهای مورد استفاده شبه‌نظامیان وابسته به جمهوری اسلامی را در ابوکمال در منطقه دیرالزور در شرق سوریه هدف قرار داد و ارتش اسرائیل اعلام کرد در پاسخ به حمله‌های راکتی و موشکی به شمال این کشور، تعدادی از مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان را بمباران کرده است.

حمله یکشنبه شب آمریکا به مواضع سپاه پاسداران از سوی رسانه‌های سوری مخالف و حامی رژیم اسد گزارش شد. در ساعات منتهی به حمله‌های هوایی آمریکا، منابع محلی دست‌کم یک مورد حمله راکتی را به نیروهای آمریکایی در دیرالزور گزارش کردند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه ابتدا خبر داد که یک هواپیمای جنگی ناشناس منطقه‌ای از حومه شهر ابوکمال در نزدیکی مرز سوریه و عراق را بمباران کرده است و سپس تایید کرد دو موضع سپاه پاسداران از سوی یک جنگنده آمریکایی مورد هدف قرار گرفته است. این سازمان هم‌زمان از حمله «پی در پی» اسرائیل به غرب شهر نوا در استان درعا خبر داد و نوشت: «اسرائیل یک منطقه پرتاب موشک را هدف قرار داده است.»

ارتش اسرائیل همچنان خبر داد یک حمله پهپادی به یک تیم در جنوب لبنان انجام داده که موشک‌هایی را به منطقه کوه دوو پرتاب کردند. پیش‌تر، ارتش اسرائیل اعلام کرد که سه راکت شلیک شده از سوی لبنان منجر به صدا در آمدن آژیر هشدار در منطقه شمالی اسرائیل شده بود که دو راکت رهگیری شد و یک راکت در منطقه باز سقوط کرد.

حمله‌ها به مواضع شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در پاسخ به حمله‌هایی که پیش‌تر از سوی آنان انجام شد، در حالی صورت گرفت که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت حکومت ایران نمی‌خواهد جنگ گسترش یابد.

امیرعبداللهیان در مصاحبه با سی‌ان‌ان همچنین گزارش‌ها مبنی بر ارتباط مستقیم جمهوری اسلامی با حمله هفتم اکتبر حماس را «بی‌اساس» خواند و گفت حکومت ایران همیشه حمایت بین‌المللی از فلسطین داشته است.

جنگ اسرائیل و حماس؛ هشدار کاخ سفید به تهران:اگر به نیروهای ما حمله شود دوباره پاسخ می‌دهیم

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به مقام‌های جمهوری اسلامی هشدار داد که اگر نیروهای نیابتی حکومت ایران در منطقه بار دیگر به پایگاه‌های آمریکایی حمله کنند، ارتش آمریکا به مواضع آنان حمله خواهد کرد.

سالیوان روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی آمریکایی سی‌بی‌اس در پاسخ به سوالی درباره این که آیا حملات اخیر آمریکا علیه تاسیسات مورد استفاده سپاه در سوریه و عراق «بازدارنده» بوده یا نه، گفت: «ایالات متحده آنچه را که ما می‌گوییم انجام خواهیم داد، دنبال خواهد کرد.»

او افزود: «ما گفتیم اگر به نیروهای ما حمله شود، پاسخ می‌دهیم، پاسخ دادیم. اگر دوباره به آنها حمله شود، ما دوباره پاسخ خواهیم داد.»

این مقام بلندپایه امنیتی آمریکا تاکید کرد: «ما هوشیار هستیم، زیرا شاهد افزایش تهدیدات علیه نیروهای خود در سرتاسر منطقه و افزایش خطر گسترش این درگیری به سایر نقاط منطقه هستیم.»

به گفته سالیوان، آمریکا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش تنش‌ها انجام می‌دهد.

او با این حال گفت: «قصد ندارم آینده را پیش‌بینی کنم، جز اینکه بگویم اگر به ما حمله شود، پاسخ خواهیم داد.»

پنتاگون پنج‌شنبه چهارم آبان در بیانیه‌ای گفت نیروهای نظامی آمریکا به دستور جو بایدن به دو مجموعه در شرق سوریه که سپاه و نیروهای نیابتی‌اش از آن استفاده می‌کردند، حمله کردند.

طبق این بیانیه، این حمله‌ها در واکنش به حملات اخیر شبه‌نظامیان وابسته به ایران به نیروهای آمریکا در عراق و سوریه انجام شد.

هجوم هزاران نفر در غزه به انبارهای سازمان ملل

اداره امور آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا) اعلام کرد که هزاران نفر از ساکنان غزه به انبارها و مراکز توزیع این اداره حمله کردند و آرد و اقلام اساسی و اولیه برای زنده ماندن را برداشتند.

آنروا روز یکشنبه در بیانیه‌ای درباره حمله اهالی غزه به انبارهایش نوشت: «این نشانه نگران‌کننده‌ای مبنی بر این است که فروپاشی نظم مدنی پس از سه هفته جنگ و محاصره شدید غزه آغاز شده است.»

به گزارش رویترز، یکی از این انبارها در دیر البلح واقع بود؛ جایی که سازمان ملل کالاهای کاروان‌ها بشردوستانه را که از مصر به غزه می‌روند، ذخیره می‌کند.

آنروا افزود: «تدارکات در بازار رو به اتمام است در حالی که کمک‌های بشردوستانه که با کامیون‌های مصر به نوار غزه وارد می‌شود ناکافی است.»

این نهاد سازمان ملل هشدار داد که سیستم فعلی برای رساندن کاروان‌های بشردوستانه به غزه «برای شکست طراحی شده» است.

به نوشته آنروا، «نیازهای مردم بسیار زیاد است، حتی اگر فقط برای بقای اولیه باشد، در حالی که کمک‌هایی که دریافت می‌کنیم ناچیز و ناسازگار است.»

آنروا گفته است که توانایی این نهاد برای کمک به مردم غزه به دلیل حملات هوایی اسرائیل که منجر به کشته شدن بیش از پنجاه نفر از کارکنانش و محدود شدن انتقال کمک‌ها شده، به طور کامل محدود یافته است.

گسترش عملیات زمینی اسرائیل در غزه

ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی در حال گسترش عملیات زمینی خود در غزه هستند و جنگنده‌های نیروی دفاعی اسرائیل بیش از ۴۵۰ هدف نظامی متعلق به حماس در نوار غزه از جمله مراکز فرماندهی عملیاتی، پست‌های دیده‌بانی و ایستگاه‌های پرتاب موشک ضد تانک را مورد حمله قرار دادند.

دریاسالار دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در یک نشست خبری گفت: «ما به تدریج در حال گسترش فعالیت زمینی و دامنه نیروهای خود در نوار غزه هستیم.»

او افزود: «ما هر کاری که بتوانیم از هوا، دریا و زمین برای اطمینان از امنیت نیروهای خود و دستیابی به اهداف جنگ انجام خواهیم داد.»

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل روز شنبه خطاب به اسرائیلی‌ها گفت که منتظر یک کارزار «طولانی و سخت» باشند.

مقامات آمریکایی می‌گویند برخی از دستیاران جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا به همتایان اسرائیلی خود توصیه کرده‌اند که از حمله همه‌جانبه فوری به غزه خودداری کنند.

اما نتانیاهو نتانیاهو در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این مرحله دوم جنگ است که اهداف آن روشن است - نابود کردن توانایی‌های حکومتی و نظامی حماس و بازگرداندن گروگان‌ها به خانه».

نخست‌وزیر اسرائیل متعهد شد از هیچ تلاشی برای آزادی بیش از دویست گروگان از جمله خارجی‌ها که در دست حماس هستند دریغ نکند.

اسرائیل: کمک‌ها در غزه افزایش می‌یابد

اسرائیل بار دیگر از غیرنظامیان فلسطینی خواسته به جنوب این نوار بروند و گفته که در جنوب نوار غزه توزیع کمک‌های بشردوستانه افزایش می‌یابد.

یک اداره در وزارت دفاع اسرائیل که با فلسطینی‌ها هماهنگی می‌کند، اعلام کرد که اسرائیل اجازه افزایش چشمگیر ارسال کمک‌ها به غزه را در روزهای آینده می‌دهد و غیرنظامیان فلسطینی باید به یک «منطقه بشردوستانه» در جنوب این سرزمین کوچک بروند.

ارتش اسرائیل از شامگاه جمعه، با سربازان و خودروهای زرهی عملیات زمینی در غزه را گسترش داده و همزمان حملات هوایی را در پشتیبانی از این عملیات افزایش داده است.

حماس نیز حملات خود علیه اسرائیل را ادامه می‌دهد.

فرماندهی ارتش اسرائیل به ساکنان شهرهای اشدود و اشکلون در جنوب اسرائیل نسبت به حملات موشکی و راکتی علیه این مناطق هشدار داده است.

درخواست‌های پاپ فرانسیس و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان روز یکشنبه خواستار آتش‌بس در جنگ غزه شد و خواستار آزادی همه گروگان‌ها شد.

میرجانا اسپولیاریک رییس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از این که غیرنظامیان در شرایط بمباران گسترده غزه «هیچ مکان امنی» برای پناه گرفتن نداشته باشند، انتقاد کرد و خواستار کاهش فوری درگیری‌ها در غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این منطقه شد.

اسپولیاریک روز یکشنبه در بیانیه‌ای درباره شرایط نوار غزه گفت که با محاصره نظامی کنونی این نوار، «در حال حاضر هیچ پاسخ انسان‌دوستانه کافی وجود ندارد.»

او تاکید کرد: «این یک شکست فاجعه‌بار است که جهان نباید آن را تحمل کند.»

رییس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همچنین گفت که طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی، از غیرنظامیان نباید به عنوان سپر انسانی برای جلوگیری از حمله به اهداف نظامی استفاده شود.

او خواستار «آزادسازی فوری همه گروگان‌ها» شد و پیشنهاد پیشین این سازمان برای تسهیل هرگونه عملیات در این زمینه در آینده را تکرار کرد.

اظهارات رییس پیشین موساد درباره گروگان‌ها

در حالی که حملات اسرائیل به غزه تشدید شده، یوسی کوهن، رییس سابق موساد اعلام کرد که تلاش برای از بین بردن حماس با مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها تداخلی ندارد.

کوهن روز یکشنبه به شبکه دولتی کان درباره بحران گروگان‌گیری از سوی حماس گفت: «ما نمی‌توانیم در سکوت منتظر پیشنهادات برای توافق [آزادی گروگان‌ها] باشیم، بدون آن که به نوار غزه وارد شویم.»

او افزود: «ممکن و ضروری است که حکومت حماس را از بین ببریم و در عین حال برای میانجیگری توافق‌های آتی برای آزادی گروگان‌ها آماده باشیم.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گال هیرش، از سیاستمداران نزدیک به خود را به عنوان مسئول رسیدگی به بحران گروگان‌ها منصوب کرده، اما به نوشته رسانه‌های اسرائیلی، کوهن هم ظاهرا در گفت‌وگوهای پشت پرده در این رابطه شرکت دارد.

بیش از ۲۳۰ گروگان - از جمله حدود ۳۰ کودک - در نوار غزه اسیر شبه‌نظامیان فلسطینی به ویژه حماس هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
فیلترنت: پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های بومی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها