عزم دولت بایدن برای سرعت بخشیدن به ساخت دیوار مرزی آمریکا همه را شوکه کرد

شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۵

گاردین روز ۱۳ مهر در گزارشی به تصمیم دولت جو بایدن برای سرعت بخشیدن به ساخت دیوار مرزی آمریکا با اعمال قوانین معافیت مالیاتی پرداخت. بر اساس این گزارش، فعالان و طرفداران محیط زیست جامعه ریو گرانده مانند «گوشت قربانی» در یک جنگ سیاسی گیر افتاده‌اند.

دولت بایدن پیشنهاد ساخت ۲۰ مایل جدید از دیواری با نام «سیستم مانع مرزی» را در شهرستان استار تگزاس و در نزدیکی پناهگاه ملی حیات وحش دره ریوگراند داده است.

این ساخت‌وساز می‌‌تواند زمین‌هایی را به دو نیم تقسیم کند که قبیله کاریزو-کومکردو و سایر قبایل، از نوعی کاکتوس موجود در آن‌ به نام پیوت، برای مراسم مقدس خود استفاده می‌‌کنند.

گاردین یادآور شد پیش‌تر ساخت دیوارهای مرزی در امتداد رودخانه کلرادو، کاکتوس‌‌های ساگوارو را از بین برد و اوسلوت‌‌های در معرض خطر انقراض را به نابودی کشاند و ساخت دوباره دیوار مرزی این‌بار از سوی بایدن، «خنجری از پشت» به گروه‌‌های بومی و فعالان حوزه محیط زیست است.

بر اساس این گزارش، در میان ۲۶ مورد حفاظت محیط زیستی و فرهنگی که شامل معافیت دولت برای سرعت‌بخشی ساخت این دیوار شده‌اند، قانون سیاست ملی محیط زیست، قانون گونه‌های در معرض خطر انقراض، قانون حفاظت از گورهای بومیان آمریکا و بازگرداندن آن‌ها و قانون آزادی مذهبی سرخ‌پوستان آمریکایی به چشم می‌خورند.

گاردین تاکید کرد تصمیم بایدن در این زمینه، محیط‌بانان، رهبران بومی و گروه‌های اجتماعی دره ریوگراند را خشمگین کرده است.

ابراز نگرانی درباره گونه‌های در خطر انقراض

لایکن جوردال، فعال مناطق مرزی از مرکز تنوع زیستی (سی‌بی‌دی) از تاثیر ساخت این دیوار بر مسیرهای ضروری عبور گربه‌‌های وحشی و زندگی گونه‌های گیاهی در معرض خطر انقراض در منطقه، ابراز نگرانی کرد.

او گفت: «ساخت دیوار مرزی ناامید کننده و غیر‌منتظره بود. این اقدام یک گام به عقبِ هولناک برای سرزمین‌های مرزی است.»

گاردین در ادامه نوشت این اولین بار است که یک دولت دموکرات چنین معافیت‌هایی را برای ساخت دیوار مرزی صادر می‌کند و آن را یک «انحراف آشکار از وعده‌های تبلیغاتی» جو بایدن و تلاش‌های پیشین او برای ساختن یک قهرمان محیط زیستی از خود دانست.

میشل سرانو، یکی از مدیران Voces Unidas RGV که گروه حمایت از حقوق مهاجران و جامعه مستقر در دره ریوگراند است، به گاردین گفت: «به نظر من این اقدام دولت بایدن یک بازی استراتژیک برای انتخابات ریاست‌جمهوری است.»

او افزود که بسیاری از جوامع روستایی، مهاجر و بومی ساکن در این منطقه به «گوشت قربانی» برای سیاستمدارانی تبدیل شده‌اند که به دنبال کسب امتیاز هستند.

سرانو با اشاره به این نکته که بحران آب و هوا باعث فروپاشی بوم‌شناختی، بروز آب و هوای غیرعادی و مهاجرت انبوه می‌شود، ادامه داد: «ساخت دیوار مرزی نتیجه معکوس دارد.»

میشل ویندلینگ، مدیر انتخاباتی جنبش طلوع آفتاب که گروه عدالت جوی تحت رهبری جوانان است هم به گاردین گفت که چنین اقدامی «یک پاسخ غیرانسانی به مهاجرت» است.

او تاکید کرد: «کار درست این است که با مهاجران دل‌سوز بوده و به بحران آب و هوا به‌عنوان علت اصلی اجبار مردم به ترک کشورهایشان رسیدگی کنیم.»

ویندلینگ در ادامه گفت: «پس از تصمیم دولت برای تصویب پروژه حفاری ویلو در آلاسکا و نادیده گرفتن وعده پایان حفاری جدید، ساخت دیوار مرزی احتمالا رای‌دهندگان جوان را بیش از پیش نسبت به دولت بدبین خواهد کرد.»

به گفته او، بایدن قبلا باعث بی‌اعتمادی رای‌دهندگان جوان شده و ادامه ساخت دیوار، یکی دیگر از خلف وعده‌های انتخاباتی او و حرکتی خطرناک پیش از انتخابات سال ۲۰۲۴ است.

خوان مانسیاس، رییس قبیله کاریزو-کومکردو که طی سال‌ها با چند دولت ایالات متحده بر سر ساخت دیوار مرزی روی مکان‌های فرهنگی و گورستان‌‌های قبیله‌های بومی آمریکا در حال مبارزه بوده است هم به گاردین گفت: «با توسعه این امر، آن‌ها نسل‌‌کشی را پیش می‌‌برند.»

او ادامه داد: «استعمارگران پس از ورود به این سرزمین ابتدا اجداد ما را کشتند و ما مجبور شدیم آن‌ها را دفن کنیم. حال به منظور ساخت این دیوار می‌خواهند گورستان‌هایمان را نیز حفر کنند. این یک نسل‌کشی بی‌پایان است.»

جوردال که اخیرا در مسیر رودخانه‌ای که دولت در حال برنامه‌ریزی برای ساخت دیوار روی آن است، قایق‌رانی کرده، گفت که بخش‌های جدید دیوار مرزی «برخی از روستایی‌ترین و آرام‌ترین بخش‌های ریوگراند» را قطع می‌کند.

به گفته او، «این یکی از آرامش‌بخش‌ترین تجربیاتی بوده که تا به حال در این منطقه داشته است».

نظر جو بایدن چگونه تغییر کرد؟

معافیت‌‌های بایدن تنها یک ماه پس از انتشار گزارشی وحشتناک از سوی یک آژانس نظارتی غیر حزبی اعلام شد.

این گزارش‌ها نشان داد ساخت دیوار مرزی در دولت دونالد ترامپ، کاکتوس‌‌های مرتفع ساگوارو در آریزونا را نابود، گل‌ چوب‌‌ها را در تگزاس تهدید و مکان‌های فرهنگی و محل دفن بومی‌ها را تخریب کرده است.

این گزارش از گمرکات و حفاظت از مرزهای ایالات متحده و وزارت کشور خواسته بود تا برنامه‌ای برای کاهش خسارات ایجاد کنند.

گاردین در ادامه نوشت که دولت ترامپ برای ساختن «دیوار بزرگ و زیبا» در مرز ایالات متحده و مکزیک، معافیت‌‌هایی صادر کرد که ۸۴ قانون فدرال از جمله حفاظت از آب و هوای پاک، گونه‌‌های در معرض خطر، زمین‌های عمومی و حقوق بومیان آمریکا را به حالت تعلیق درآورد.

دولت بایدن یکی از این معافیت‌های دولت قبلی را در ماه ژوئن لغو کرد.

در ماه ژوییه نیز دولت فدرال در توافقی، با پرداخت ۱/۲ میلیارد دلار برای جبران آسیب‌های زیست محیطی و حفاظت از حیات وحش آسیب دیده از ساخت دیوار مرزی موافقت کرد.

اکنون، رییس‌جمهوری که زمانی قول داده بود تحت نظارت او «دیوار دیگری ساخته نمی‌‌شود»، معافیت‌های بیشتری را برای تسریع ساخت دیوار صادر کرده است.

بایدن ادعا کرد دولتش مجبور به ایجاد موانع مرزی است زیرا بودجه ساخت آن قبلا از سوی کنگره اختصاص داده شده.

او در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا دیوار مرزی راه‌حل مناسبی است، پاسخ داد: «خیر!»

حامیان محیط زیست ادعای رییس‌جمهوری را مبنی بر اینکه چاره‌ای جز ادامه ساخت دیوار مرزی وجود ندارد رد کردند.

آن‌ها معتقدند دولت نباید برای سرعت بخشیدن به ساخت دیوار از حفاظت از محیط زیست و بهداشت عمومی چشم‌پوشی کند.

یکی از این حامیان به رویترز گفت که تصمیم دولت برای صدور این معافیت‌ها را درک نمی‌کند: «اگر آن‌ها حداقل قانون گونه‌های در حال انقراض را مشمول معافیت نمی‌کردند برای حیات وحش و گونه‌های گیاهی در معرض خطر این مناطق امیدی باقی بود.»

نایدا آلوارز فردی است که سال‌‌ها به مبارزه با دولت ترامپ در تصرف زمین‌‌هایی پرداخته که دست‌کم پنج نسل از خانواده‌اش در آن زندگی کرده‌اند.

او به گاردین گفت: «من عصبانی هستم. بایدن به وعده‌‌هایش عمل نکرد. چه بر سر قول‌هایی آمد که او داد؟»

گاردین در پایان گزارش خود به نقل از آلوارز نوشت: «ما فکر می‌‌کردیم شاید رییس‌جمهوری دموکرات با ما خوب باشد و حالا بایدن این کار را کرد. او از پشت به ما خنجر زد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها