صادرات نفت ایران به چین؛ تجارتی سودآور برای بقای جمهوری اسلامی و زیان‌آور برای قیام مردمی

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۷/۰۷

بخشی از یادداشت تحلیلی واشینگتن فری بیکن درباره صادرات نفت ایران به چین و تاثیر آن بر خیزش سراسری مردم ایران در ادامه آمده است.

حکومت ایران از زمان به ریاست‌جمهوری رسیدن جو بایدن در آمریکا و تصمیم دولت او مبنی بر تسهیل اعمال تحریم‌ها علیه ایران، قاچاقی ۳۸ میلیارد دلار نفت به چین فروخته است.

پول نفتی که چین به ایران می‌پردازد، رژیم تندروی این کشور را وقتی با بزرگ‌ترین اعتراضات سراسری طی سال‌های اخیر در این کشور دست به گریبان است، سر پا نگه می‌دارد.

آمار محاسبه‌ شده از سوی سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» که به‌تازگی منتشر شده، نشان می‌دهد چین با ادامه واردات روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از ایران، «ناجی تهران» شده است.

بنا بر آمار و ارقام این سازمان که تجارت قاچاق نفت ایران را رصد می‌کند، واردات نفت چین از ایران حتی از زمانی که تجارت نفت ایران تحت تحریم‌های آمریکا نبود هم پیشی گرفته است.

بنا بر ارقام منتشر شده از سوی «اتحاد علیه ایران هسته‌ای»، چین «اساسا» رژیم ایران را از طریق خرید نفت این کشور بر سر قدرت نگه داشته است.

این در حالی است که در نظام مالی آمریکا، نهادهایی که مسجل شود تحریم‌های ایران را نقض کرده‌اند با جریمه سنگین و پیامدهای جدی روبه‌رو می‌شوند.

بنا بر نظر کارشناسان حوزه رصد تجارت نفت ایران، گرچه دولت بایدن تحریم‌ها علیه تجارت پرسود نفت ایران را ملغی اعلام نکرده اما نسبت به اعمال این اقدامات تحریمی سهل‌گیری پیشه کرده و همین به ایران مجال داده است تا در بحبوحه بحران سوخت در جهان و سرکوب معترضان در ایران، روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام خود را به پکن بفرستد.

پول این نفت به جیب رژیم ایران روانه می‌شود که حالا برای بقای خود به هر چیز چنگ می‌اندازد.

دولت بایدن گرچه حمایت «ولرمی» از اعتراضات ضد حکومتی در ایران داشته است اما همچنان با درگیر شدن در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای با تهران، روی طنابی دیپلماتیک راه می‌رود؛ چون با مذاکرات این‌چنینی و تسهیل اعمال تحریم‌ها علیه ایران، فروش نفت ایران سر به فلک کشیده است و به بقای رژیم بر سر قدرت در میانه اعتراضات کمک می‌کند.

کلر یونگ‌من، رییس سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» به فری بیکن گفته است که سیاست تسهیل تحریم‌های ایران از سوی دولت بایدن، تهران را قادر به صادرات میلیون‌ها بشکه نفت در روز و به جیب زدن میلیاردها دلار درآمد از فروش کرده است و «روشن است که تنها رژیم از آن سود می‌برد در حالی که مردم ایران همچنان رنج می‌کشند.»

پیش از این‌که جو بایدن به ریاست‌جمهوری برسد و گفت‌وگوها با دولت ایران را از سر بگیرد، چین روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کرد و این رقم هم‌اکنون به یک میلیون رسیده است.

بنا بر دریافت «اتحاد هسته‌ای علیه ایران»، رژیم ایران برای صادرات نفت به چین از ۲۰۰ نفت‌کش‌ جزو «ناوگان شبح» استفاده می‌کند. چین تسهیل قسمت عمده تجارت نفت ایران را بر عهده دارد و نفت قاچاقی ایران را با تخفیف وارد می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها